Dobrodošli na stranicu vinarstva Španić

Dugogodišnja tradicija koju sada nastavlja četvrta generacija, vrhunski vinogradarski položaji i smišljeno odabran sortiment Španićeve je uveo u vinski establišmet Plešivice, a vina su im kvalitativno dorečena i odreda vrlo tipični primjerci plešivičke vinske renesanse.

Naime, Španićevi na položajima Lugaričko, Beličina i poglavito najboljem, Prhočak, južne i jugozapadne orijentacije uzgajaju oko 2, 6 hektara (oko16.000 loza) graševine, zelenog silvanca, kernera i rajnskog rizlinga, a nedavno su posadili još 2.500 loza silvanca zelenog, pinota bijelog i portugizca. U podrumu su se priklonili sprezi modernog i provjerene tradicije, a kontrolirana fermentacija jamči vina preciznog aromatskog profila, skladnosti i u slučaju rajnskog rizlinga i kernera podesna i za arhiviranje. Osim toga uključili su se i u vinski turizam s objektom za vođene degustacije.

Kako do nas ?

Nalazimo se 25 minuta zapadno od Zagreba.

Iz centra grada uputite se prema izlazu na autoput Lučko (izlaz koji vodi prema Splitu i Rijeci), te kilometar prije naplatnih kućica nalazi se skretanje prema desno (put prema Mercatone trgovačkom centru). To je takozvana "stara karlovačka" cesta. Vozite se prema Karlovcu 15-ak minuta i na križanju Donji Desinec - Gornji Desinec krenite prema Gornjem Desincu (prikazano je na karti crvenom linijom). Još par minuta vožnje po "crvenoj liniji" i pred Vama će se naći prekrasna žuta kuća – Vinarstvo Španić.
- interaktivna karta -